Időpont

Időpont egyeztetés

Ha készen állsz a változásra, fordulj hozzám bizalommal!

Kérj időpontot az első találkozásunkra. Amennyiben szívesebben egyeztetnél telefonon, kérlek azt a mezőt se hagyd üresen. Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.
Időpont

Időpont egyeztetés

Ha készen állsz a változásra, fordulj hozzám bizalommal!

Kérj időpontot az első találkozásunkra. Amennyiben szívesebben egyeztetnél telefonon, kérlek azt a mezőt se hagyd üresen. Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.
Asset 5

Blog

Női témák!

Blog

Női témák!

Vannak céljaid?

Számos kutatási eredmény számolt be arról, hogy az elérhető célokkal rendelkező emberek boldogságmutatója magasabb, mint azoké, akik céltalanul élnek.

Célok hiányában önmegvalósításunk háttérbe szorul, üresnek, lehangoltnak érezhetjük magunkat.

A céloknak ereje van. A célok doppingolnak. Vagyis azok, akik konkrétan megfogalmazzák és előre kitűzik a céljaikat, sokkal nagyobb eséllyel érnek el eredményeket, mint azok, akik “csak keményen dolgoznak”.

Mik azok a célok?

A jól megfogalmazott és körülhatárolt, elérni kívánt eredményeink! Ezek a célok alapvetően lehetnek rövidtávúak és hosszútávúak, illetve lépcsőfok célok.

Nézzünk egy példát:

Hogyha szeretnéd, hogy nőiesebbé válj, akkor ehhez valószínűleg kívül-belül formálódnod kell, ami egy hosszabb folyamat lesz, tehát a célunk is hosszútávú. Ez a hosszútávú cél több rövidtávú, egymással összefüggő és egymásra épülő, úgynevezett lépcsőfok célból épül fel.

Eldöntöm, hogy változom. Ezért elkezdek tudatosabban gondolkodni és élni. Tudatosabban táplálkozni és edzeni, hogy fogyjak. De mindehhez először tudatosan meg kell választanom a helyes edzésformát és akár dietetikus segítségét kell kérjem. Ha lefogytam, majd felfrissítem a ruhatáram. Az új-nőiesebb ruhatáramhoz megtanulok sminkelni, ezért elmegyek egy sminktanfolyamra. Mindemellett megkezdem magammal a belső munkát is, hiszen tudom, hogy a pozitív kisugárzás kivetül és sorolhatnám.

A nagyobb céljaink tehát gyakran egy hosszabb folyamat eredményeként érhetőek el és a változás mindig egy folyamat. Bontsd tehát kisebb részekre, kisebb célokra a nagy álmokat.

Kérlek figyelj oda, hogy:

Céljaid legyenek reálisak és elérhetőek, mert félelem is kapcsolódhat egy-egy elérhetetlenebb cél kitűzéséhez, mely kontraproduktívan hathat tevékenységeidre, azaz demotiválttá tehet.

Ha rájössz, hogy valamely célod elérhetetlen, azt időben el kell tudnod engedni. A végeláthatatlan kudarcélmények nagy mértékben hátráltatják személyiségfejlődésünket. Számos káros hatása lehet az önbizalom alakulására, és az új, reális célok kitűzésének nehezítésében is.

Céljaink fűződhetnek kisebb szociális közeg, például egy baráti társaság, család, vagy valamely nagyobb-összetartó közösség köré is. Az összetartozás és a közösség ereje, a közös célok a szinergia törvénye okán erősebbek és könnyebben megvalósíthatóak lehetnek.

Gulyás Dorottya

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el és értesülhetsz legfrissebb eseményeinkről.

További bejegyzések