Időpont

Időpont egyeztetés

Ha készen állsz a változásra, fordulj hozzám bizalommal!

Kérj időpontot az első találkozásunkra. Amennyiben szívesebben egyeztetnél telefonon, kérlek azt a mezőt se hagyd üresen. Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.
Időpont

Időpont egyeztetés

Ha készen állsz a változásra, fordulj hozzám bizalommal!

Kérj időpontot az első találkozásunkra. Amennyiben szívesebben egyeztetnél telefonon, kérlek azt a mezőt se hagyd üresen. Hamarosan felveszem veled a kapcsolatot.
Asset 5

Blog

Női témák!

Blog

Női témák!

Anya és Nő | Legyél Anyaként is Nő | Blog | Anyus, Mamma, Mamacita

Az édesanyák szerepe a köztudatban

A nyugatiasodás és az egyre nyitottabb társadalmi szemlélet mostanra megengedi azt, hogy a Nő, az Édesanya a köztudatban megbecsült szerepet kapjon. Azonban nem volt ez mindig mindenhol így, és a szociokultúrális eltérések vagy azok lenyomatai jelen vannak az életünkben az anyaságot és a nőiséget illetően is!

NYITOTT ÉS ZÁRT TÁRSADALMAK

Gondoljunk csak bele, ezek jól megfigyelhetőek és a köztudatban is jelen vannak. A liberális társadalmakban, azokban ahonnan az emancipáció útnak indult a nő jóval hamarabb megkapta a férfiakat is illető lehetőségeket és jogokat, mint a zártabb országokban. A női egyenjogúság magával hozta a magabiztosság érzését, a viselkedési- és öltözködési szabadságot is. A kulturálisan elnyomott szerepből kilépett a nő és tündökölhetett, ezt hagyta neki a társadalom.
Miközben az olasz Mamma boldogan, rúzsozott szájjal, szalaggal a hajában, dalolászva főzte az ebédet és kiemelt szerepet kapott az étkezőasztalnál, keletebbre még sokfele „a férfi, az ember eszik először” szabály dívott.
Ma, a mi társadalmunkban nőként már bátran lehetünk önmagunk. Baba mellett tanulhatunk, dolgozhatunk, főzhetünk, menedzselhetjük az egész család életet, énidőzhetünk és szépítkezhetünk, nőciskedhetünk kedvünkre. Ugye milyen jó nekünk? Mindent csinálhatunk, néha talán még többet is, mint amire valaha vágytunk vagy amire valaha azt hittük képesek lennénk egyszerre egyidőben.

A NŐI ÉNKÉP

A női énkép a számos anyai teendő mellett sokszor nem kap igazán szerepet vagy ha kaphatna is, az említett szociokulturális lenyomatok okán talán még nem vagyunk elég magabiztosak, bátrak és nyitottak a nőiességünk megélésében.
A fenti olasz, latin vonalat folytatva, sokszor felmerül a kérdés bennünk is, hogy miért olyan csinosak „azok az olasz nők”, még akkor is, ha csak egy farmer és egy egyszínű blúz van rajtuk!? Azért, mert kihúzzák magukat, mernek mosolyogni és magassarkút húzni ahhoz a farmerhez. A stílus és a divat hazájában élnek! Tudják, testalkatukhoz milyen fazon illik és úgy választanak farmert. Tudják azt is, hogy tavasz-, nyár-, ősz- vagy téltípusúak és ennek megfelelően választják ki annak a blúznak a színét.

Édasanyaként is bátran legyünk nők, merjünk nyitni az új élményekre és a divatra. Ehhez először meg kell ismerjük saját magunkat, lehetőségeinket és vágyainkat.

Gulyás Dorottya

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelemre, ahol sok hasznos információval látlak majd el és értesülhetsz legfrissebb eseményeinkről.

További bejegyzések